Hvad kan du få for dit sølv?

Mange danskere har tretårnet sølv liggende i en skuffe eller et skab. Men kan du egentlig sælge sølvet, og hvad er tretårnet sølv prisen? Måske er der gode penge at hente i dit sølv.

 

Tjek for ægte sølv

Når du har fundet sølv i din skuffe, skal du selvfølgelig først og fremmest sikre dig, at der er tale om ægte sølv. Ellers er det ikke en høj tretårnet sølv pris, du har med at gøre. Det gør du ved at kigge efter stempler i sølvet. Noget der faktisk kan være svært, da stemplerne kan være meget små. Der findes en række forskellige stempler, der fortæller at der er tale om ægte sølv, og hvilken slags sølv, der er tale om. Stemplet med tre tårne, tre kongekroner eller 830 angiver at der er tale om sølv i 83 procent rent sølv. 925 eller Sterling angiver at der er tale om 92,5 procent sølv, 84 at der er tale om metal i 84 procent sølv, mens stemplet 999 og 1000 angiver at det er det reneste sølv, man kan få. Sidstnævnte er dog kun benyttet i sølvbarrer. Tretårnet prisen er altså den laveste, en det er stadig en flot pris.

Uægte sølv

Men der findes også en række stempler, der viser at der er tale om et produkt, der ikke er ægte sølv. Stempler som ALTA, ABSA, EPNS, NS og NYSØLV angiver at der er tale om et produkt af messing eller kobler, der er belagt med sølv og produkterne ikke har nogen særlig værdi.

Opgøre værdi af sølvet

Det er sølvproducenten, der afgør værdien og dermed prisen på sølvtøjet. Derfor skal det naturligvis vejes for at komme frem til en tretårnet sølv pris. Er der tale om dele med fyld af andet metal eller smykker med sten skal disse vurderes særskilt. Har du designersølv er det i særlig høj kurs.
Selve gramprisen for sølv afgøres af hvor verdensmarkedet er lige nu og her. Så den kan faktisk forandre sig ret hurtigt. Se hvad prisen er på dit tretårnet sølv her.

 

Sikre arven ved dødsbo

Ved et dødsfald kan ofte opstå forvirring omkring de forskellige efterladte ting. Men for at sikre at arvingerne får det rigtige udbytte er det en god ide, at få professionelle til at gennemgå dødsboet, og få et overblik over hvad der er af sølv i arven. Hos virksomheden Good Old Days har de enorm erfaring på området, og kan foretage en vurdering af dødsboet. Det gælder ikke kun for sølv, men også for mange andre værdier, der ofte er i et dødsbo.