Hvordan var moden på vikingernes tid?

Forestillingen om, at mode er en moderne konstruktion, kunne ikke være længere fra sandheden. Arkæologiske beviser viser, at selv kulturer så tilsyneladende så barske og rå som vikingerne havde en stærk sans for personlig stil og udseende. Lige fra deres indviklede fletninger til deres dekorerede hjelme og skjolde lagde vikingerne vægt på, hvordan de præsenterede sig selv over for omverdenen. De troede også på, at tøj skulle bruges til at kommunikere social status, og at rigere materialer var forbeholdt ledere og krigere. Så selv om tendenserne kommer og går, er ønsket om at udtrykke sig selv gennem tøj og personlig præsentation et ældgammelt koncept. I dag findes der også masser af brands indenfor tøj og mode, som har taget vikingernes kultur til sig og har valgt at udtrykke det igennem forskellige kollektioner. I grove træk drejer det sig om to genrer: streetwear og autentiske beklædningsgenstande. Uanset hvilke man foretrækker, kan man læse mere om hvordan man klæder sig som en moderne viking i denne artikel.

Find det rigtige brand det matcher din personlige stil

Hvis du er typen der foretrækker streetwear, så kan du let finde et brand, som har et stort udvalg af produkter indenfor denne genre, som samtidig er inspireret at vikingetiden og den oldnordiske historie, kultur og mytologi generelt. Det er dog ikke alle brands, der har et motiv du bryder dig om, da der findes mange forskellige stilarter indenfor genren. For at få et overblik og en bedre idé om, hvad der findes og hvad der er muligt, kan man med fordel besøge en hjemmeside som norsestyles.com, hvor man kan se et udvalg af forskellige brands og kunstnere, både indenfor mode og skønhed, men også indenfor musik.

Find et brand som matcher dit budget

Med så mange forskellige brands, så findes der også en del forskellige prisklasser. I de fleste tilfælde har det noget at gøre med kvaliteten af tøjet at gøre, men det kan også have noget at gøre med kunstneren eller designeren bag tøjet og de forskellige prints. Uanset hvilket budget man har til rådighed, er det dog muligt at finde fedt og lækkert streetwear, som er inspireret af vikinger og vikingetiden. Det kræver blot at man undersøger de forskellige brands priser. Husk, at hvis du bestiller dit tøj over internettet og fra udlandet, så kommer der både fragtomkostninger og i nogle tilfælde told og gebyrer, oveni prisen på selve tøjet.