Vipper skaber gode legemuligheder for børn

Vipper er super gode til udendørs leg for børn. Børnene kan nemlig få brugt en masse energi, når de hopper op og ned på den sjove vippe. Med vipper til haven kan børn lege på deres favorit legeredskab fra legepladsen derhjemme. Man kan nemlig have en vippe i haven, uden den fylder for meget. Havevipper til børn kan fås i forskellige materialer, farver, størrelser og med forskellige funktioner, hvorfor der er mange forskellige muligheder, når du skal finde den rigtige vippe til haven og dine børn. Man kan eksempelvis finde traditionelle trævipper med afrundede kanter og glatte træoverflader, og disse er lavet for børnenes komfort. Man kan også finde metalvipper, hvoriblandt nogle modeller eksempelvis kan dreje 360 grader. Disse modeller kan dreje rundt mens børnene hopper op og ned. Uanset hvilken type vippe du vælger, skal den nok skabe et væld af muligheder for sjov leg. Vipper er fantastiske redskaber til leg.

Sjov leg med vipper til børn

Leg på vipper er en sjov og fed måde for børn at træne samarbejde og motorik. Mens børnene hopper op og ned på vippen, skal de koordinere legen med hinanden og samarbejde om den. De skal stole på hinanden, når de er sammen om legen på vippen. Når de når op i luften, kan de se langt ud over verden omkring dem, og når de når ned til jorden, kan de bruge benene til at sætte af for igen at komme opad. Der er ingen klar enighed om, hvornår vippen blev opfundet første gang. Historiske kilder, som går helt tilbage til det 17. århundrede, nævner dog vippen som et legetøj, der var populært for børn. Vippen er et super godt redskab til leg, som endda er meget simpelt. Derfor giver det god mening, at de har været populære så længe, som noget tyder på, at de har.

Social og motorisk leg på vipper

Vipper er fantastiske motoriske redskaber, hvorpå børn kan lære at fokusere på balance, bevægelse og deres egen styrke. Udover dette er vipper et redskab, hvorpå børn kan udvikle deres sociale evner, fordi kommunikation og samarbejde er nødvendigt. Børnene er nødt til at koordinere legen for at få den til at fungere bedst muligt, hvilket blandt andet udvikler deres samarbejdsevner. Børnene lærer blandt andet om tillid, at gå på kompromis og meget andet i forbindelse med leg på vipper. Det er samtidig super sjovt. I dag kan man endda finde vipper, der har funktioner, som at de kan dreje, mens børnene leger på dem. Dette bringer et helt nyt element til leg på vipper.